Facebook Badge

Wednesday, June 6, 2012

Generalini prokurore - padėkite L. Stankūnaitei greičiau integruotis į visuomenę




Raštas Generaliniam prokurorui

LR Teisingumo ministras Remigijus Šimašius viešai pasakė, kad jam, kaip ir absoliučiai visai visuomenei, visiškai nesuprantama, kodėl pedofilijos byloje, kurioje Andriui Ūsui yra pareikšti įtarimai dėl mažametės tvirkinimo, tuo pačiu metu tokie įtarimai nepareikšti jo draugei Laimutei Stankūnaitei. Kaip žinoma, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog A. Ūsas lytinio prievartavimo aktus su mažamete mergaite atlikinėjo būtent L.Stankūnaitės nuomuojamame bute.

Teisingumo ministras prisipažino, kad ir kaip bandė tai išsiaiškinti su prokurorais, šie jokio paaiškinimo jam taip ir nepateikė.

Vilniaus apygardos teismas 2009 m. spalio 6 dienos neskundžiama nutartimi (teisėjas V. Dovidaitis) taip pat aiškiai ir nedviprasmiškai nurodė, kad prokuratūros sprendimas nepateikti įtarimų L. Stankūnaitei yra niekuo nepagrįstas. Todėl, remiantis LR BPK 178 str. 3 d., 442 str. 1 d. 1 p. Ir 2 p., teismas nutarė: „...2009 08 03 d. pareiškėjo skundą tenkinti iš dalies, panaikinti Kauno miesto apylinkės teismo 2009 07 20 d. nutarties dalį, kuria atmestas D. Kedžio skundas dėl Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorės G. Ročienės 2009 04 21 d. nutarimo dalies atsisakyti L. Stankūnaitės atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 24 str. 6 d. ir 153 str. padarymo, panaikinimo ir perduoti klausimą dėl įtarimo pareiškimo pradėtame ikiteisminiame tyrime Nr.23-1-00834-08 pagal LR BK 24 str. 6 d. ir 153 str. svarstyti Vilniaus apygardos prokuratūrai“.

Tačiau prokurorai įtarimų nepareiškė, savo absoliučiai nelogiško ir nemotyvuoto sprendimo taip niekaip iki šiol ir nepateikė. Ne tik mes, suinteresuoti asmenys, eilinė visuomenė, bet ir aukščiausieji politikai bei valstybės tarnautojai.neturi jokių duomenų apie šios nutarties įvykdymą ir L. Stankūnaitei pateiktino įtarimo pagal nutartyje minimus straipsnius klausimo išsprendimo motyvus.

2012 gegužės 17 d. po Lietuvos Respublikos vardu sėkmingai įvykdytos efektingos smurtinės operacijos prieš taikius Lietuvos piliečius, tiesioginiame LTV eteryje net Vaikų teisių kontrolierė Edita Žiobienė pripažino, kad yra labai blogai, jog iki šiol prokuratūra savo motyvų apie įtarimų nepareiškimą L. Stankūnaitei niekam nėra paaiškinusi.


Todėl EKSPERTAI.EU, nesiekdami nei ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimo, nei jo įtakojimo dar kartą kreipiasi į LR Generalinį prokurorą Darių Valį ir reikalauja labai aiškiai ir nedelsiant, pageidautina per tris darbo dienas nuo šio laiško gavimo, atsakyti į sekančius klausimus.

1 KLAUSIMAS. Prokuratūroje buvo svarstytas klausimas dėl įtarimo L.Stankūnaitei pareiškimo pradėtame ikiteisminiame tyrime Nr.23-1-00834-08 pagal LR BK 24 str. 6 d. ir 153 str. Koks nutarimas buvo priimtas? Tuo pačiu informuojame, kad pageidaujame gauti priimto nutarimo nuorašą.

2 KLAUSIMAS. Ar priimtas nutarimas buvo pateiktas suinteresuotiems asmenims, suteikiant jiems teisę apskųsti priimtą nutarimą? Jei taip, tai ar jie skundė priimtą nutarimą? Jei nutarimas buvo skųstas, koks galutinis sprendimas ir kokio teismo buvo priimtas? Jei nutarimas nebuvo pateiktas suinteresuotiems asmenims, prašome paaiškinti dėl kokių priežasčių buvo apribota suinteresuotų asmenų teisę jį apskųsti, ir kaip nubausti bus pareigūnai, netinkamai atlikę savo tarnybines pareigas?

3 KLAUSIMAS. Ne laikraščiai išsigalvojo ir ne interneto komentatoriai išmąstė, bet prokuratūros tyrėjai nustatė, kad mažametė D. K. lytiškai buvo išnaudojama savo mamos L. Stankūnaitės nuomuojamame bute. Pati mažametės mama ne kartą yra patvirtinusi, kad niekada nebuvo palikusi savo dukrelės vienos su kitais asmenimis, tai yra, patvirtino, jog, esant bute kitiems asmenims, ji buvo šalia mažametės. Todėl logiška, kad turėjo matyti atliekamus su ja prievartinio pobūdžio seksualinius veiksmus. Esant tokioms prokuratūros nustatytoms aplinkybėms, ne tik LR Teisingumo ministrui ar Vaikų teisių kontrolierei, bet ir paprastam Lietuvos piliečiui sunku suvokti, kaip galima buvo nepateikti įtarimus L.Stankūnaitei. Todėl prašome jūsų labai motyvuotai paaiškinti, kokios priežastys lėmė, kad tokie įtarimai L.Stankūnaitei nepareikšti iki šiol.

Generalini prokurore, jūs turbūt geriau negu bet kas kitas suprantate, kad iki šiol niekaip niekam motyvuotai ir suprantamai nepaaiškinę savo sprendimo - nepateikti įtarimų L. Stankūnaitei, bei atsiriboję tylos siena, keliate šalyje sumaištį, didinate įtampą, kiršinate visuomenę ir iš esmės, kaip galimai galvoja neretas pilietis, elgiatės nusikalstamai prieš visą valstybę ir jos žmones.

Mes suprantame jūsų ir jūsų kolegų visišką abuojumą ir visuomenės interesų nepaisymą, kai metų metais, turint visus nusikalstamos veikos faktus, prokuratūrai visiškai "nepavyksta" ištirti elementarių finansinių nusikaltimų bylų, kaip antai, VEKS, Nacionalinis stadionas, Valdovų rūmai ir daugelį kitų. Taip pat suprantame ir prokuratūros „juodą humorą“, kai buvo bandyta įtikinti visuomenę, jog Drąsius Kedys mirė nesmurtine mirtimi, neatsargiai paspringęs atsitiktiniu žolės lapu...




Tačiau pokštai pokštais, bet pedofilijos ir žudymų bylos atveju būkite atsakingas ir malonus - viešai, labai aiškiai ir suprantamai atsakyti į mūsų klausimus. Juk šiuo metu užimamas LR Genreralinio prokuroro postas reikalauja iš jūsų ne tik profesionalumo, bet ir „tvirto stuburo“ turėjimo, elementarios atsakomybės už savo priimtus sprendimus. Būkite bent jau vyriškas ir pagarbus visuomenei, jei negerbiate net Teisingumo ministro, ignoruodamas jo prašymą atsakyti į pateikiamus klausimus.

Nuo jūsų dabar priklauso galimybė atrasti aiškumą ir ramybę mūsų visuomenėje.

Juk tie žmonės, kurie nepalaiko L. Stankūnaitės, iki šiol galvodami, kad ji galima savo vaiko sutenerė, išgirdę argumentuotą jūsų paaiškinimą, kodėl jai nebuvo pateikti įtarimai sąvadavimu, pakeis savo nuomonę ir ims palaikyti būtent L. Stankūnaitę, kaip nekaltai nukentėjusią auką. O tai vienareikšmiškai padės šiai moteriai kartu su jos mažamete dukrele sėkmingai ir pilnai integruotis į visuomenę bei nebegalvoti apie emigraciją.

Pagarbiai,
EKSPERTAI.EU




http://ekspertai.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1914%3Ageneralini-prokurore-padekite-stankunaitei-greiciau-integruotis-i-visuomene&catid=74%3Apedofilai-tm&Itemid=93

No comments:

Post a Comment